Nouă semne că electromotorul are defect în vehiculul dvs. și ce trebuie să faceți în acest sens

Electromotorul autoturismului este un motor electric puternic care pornește motorul atunci când comutați cheia în poziția pornit pentru a porni mașina. Acest sistem prezintă motorul cu un solenoid atașat. Sarcina solenoidului este de a prelua energia bateriei și de a se asigura că ajunge la motorul de pornire. În plus, acesta împinge înainte bendixul, iar acest lucru face ca bendixul să se angreneze cu dinții de angrenare ai volanului din motor.

De ce se strica electromotorul?

Electromotoarele se uzează sau se defectează în timp. Cu toate acestea, de obicei au mai multe semne de avertizare că sunt pe cale să se stingă, iar mecanicii vă pot întreba despre acestea dacă vă duceți vehiculul la un atelier de reparații auto. Răspunsurile dumneavoastră îi vor ajuta să diagnosticheze problema.

Vom explica mai jos cele mai mari semnale de alarmă care arată că demarorul tău se strică.

Nouă semne ale unui electromotor defect

electromotorul
electromotorul

De obicei, există câteva semne de avertizare că electromotorul dvs. va ceda înainte ca acesta să cedeze efectiv. Cu cât înțelegi mai bine aceste probleme, cu atât mai ușor le vei putea prezenta mecanicilor tăi atunci când te vor întreba despre istoricul mașinii.

Cele mai mari semne sunt:

Vehiculul dumneavoastră se chinuie să pornească sau pornește încet

Pornirea tacanită, laborioasă sau lentă a manivelei atunci când porniți vehiculul este, de obicei, primul semn că aveți o problemă cu electromotorul. Aceste simptome ar putea indica o problemă a electromotorului sau ar putea însemna contact defect sau altceva în sistemul dumneavoastră. Dacă îl trimiteți imediat la un mecanic pentru verificare electromotor, puteți anula valoarea daunelor.

Vehiculul dumneavoastră refuză să pornească

Apăsați butonul de pornire sau rotiți cheia, iar electromotorul dumneavoastră refuză să pornească. Ați putea auzi un zgomot de clănțănit sau un clic de fiecare dată când rotiți cheia, sau ați putea să nu auziți nimic. Dacă se întâmplă acest lucru, cel mai probabil aveți o problemă cu partea de cheie a sistemului de pornire. Problema dvs. ar putea fi la sistemul electric, la solenoid sau la electromotor în sine.

Veți dori să remediați această problemă cât mai curând posibil, dar este posibil să fie nevoie de o remorcare la atelierul local de reparații auto.

Mașina dumneavoastră pornește intermitent

A avea o problemă la electromotor care se întâmplă doar intermitent poate fi un eveniment frustrant și care induce anxietate. Acest lucru face, de asemenea, mai complicat de reparat. Cablurile murdare sau slăbite ar putea fi în spatele problemei dumneavoastră. O componentă electrică, cum ar fi un releu deteriorat, ar putea face ca acesta să cedeze și să funcționeze în condiții diferite.

Chiar dacă acest lucru se întâmplă doar rareori, este o idee bună să o duceți la service imediat ce puteți asigura o programare. Se va înrăutăți în cele din urmă și nu vrei să ajungi să rămâi blocat undeva.

Luminile interioare se sting atunci când încercați să porniți mașina

Dacă luminile interioare sau luminile de pe tabloul de bord se întunecă atunci când încercați să porniți autovehiculul, o cauză frecventă este un scurtcircuit undeva în cablajul intern. Atunci când se produce acest scurtcircuit, electromotorul încearcă să tragă o putere suplimentară. La rândul său, acest lucru descarcă celelalte sisteme, cum ar fi luminile.

Pe lângă atenuarea luminilor, este posibil să observați un sunet de turație. Acesta poate fi un semn de defecțiune a rulmentului motorului, iar vehiculul dumneavoastră are nevoie de atenție imediat.

Auziți un zgomot de măcinare când mașina merge sau pornește

Audierea unui sunet de măcinare atunci când rotiți cheia este un bun indiciu al unei probleme mecanice în locul unei probleme electrice. Angrenajele care se conectează la motorul de pornire sunt, de obicei, vinovate. Este posibil ca aceste angrenaje să nu se cupleze așa cum ar trebui sau ca angrenajele să se uzeze.

Este posibil ca electromotorul să se fi desprins de pe suporturi sau să aibă o problemă internă. Această problemă poate duce la daune mecanice mai grave dacă nu trimiteți pe cineva să se uite imediat la ea.

electromotorul-service
electromotorul-service
Motorul scâncește sau vâjâie fără să pornească

Atunci când motorul nu pornește și auziți un, acest lucru este cunoscut în mod obișnuit sub numele de rotire liberă. Electromotorul se cuplează cu volanta vehiculului dumneavoastră, iar electromotorul se învârte singură. Acest lucru se întâmplă atunci când există o problemă cu mecanismul care dezactivează și cuplează demarorul dumneavoastră.

Electromotorul continuă să funcționeze după ce ați pornit motorul

Atunci când motorul dumneavoastră pornește, vă îndepărtați degetul de pe butonul de pornire sau eliberați cheia din poziția de pornire. Motorul ar trebui să se oprească atunci când faceți acest lucru. Dacă acesta continuă să meargă, va suna ca și cum ar încerca încă să pornească mașina dumneavoastră. Această problemă indică, de obicei, că aveți o problemă majoră undeva în circuitele electrice ale sistemului dumneavoastră și poate duce la deteriorarea semnificativă a altor zone dacă nu o remediați.

Simțiți un miros de arsură sau vedeți fum

Sistemul dumneavoastră de pornire are componente mecanice și electrice. Din cauza acestei componențe, orice problemă implică de obicei sistemul electric combinat cu componentele metalice supraîncălzite. Aceste componente au, de obicei, straturi de grăsime pe ele. Când se întâmplă acest lucru, este posibil să vedeți fum și să mirosiți sistemul electric sau uleiul care arde.

Electromotorul se acoperă de ulei.

Electromotorul se găsește în partea de jos a motorului. Această porțiune a vehiculului dumneavoastră este foarte fierbinte și nu este neobișnuit ca uleiul de motor să se scurgă pe sistemul de pornire. Dacă acest lucru continuă să se întâmple, poate scurta drastic durata de viață a electromotorului dumneavoastră.

Ce se întâmplă dacă nu reparați un electromotor defect?

Există mai multe lucruri care se pot întâmpla dacă nu vă faceți timp să trimiteți pe cineva să vă repare sau să vă înlocuiască electromotorul defect. Cele mai mari posibilități includ, dar nu se limitează la:

  • Deteriorarea sistemului electric
  • Iluminare slabă
  • Deteriorarea transmisiei sau a motorului dvs.
  • Golirea bateriei
  • Vehiculul refuză să pornească

Pe lângă faptul că vă deteriorează celelalte sisteme și duce la reparații mai costisitoare, defectarea electromotorului vă poate lăsa în pană. Ultimul lucru pe care vi-l doriți este să ajungeți în mijlocul pustietății cu o mașină care nu vrea să pornească și nu aveți cum să o duceți la un garaj. Prin urmare, este esențial să luați măsuri din timp pentru a corecta problema și să beneficiați de ajutor profesionist.

Ce trebuie să faci în cazul problemelor cu electromotorul

Primul lucru pe care vrei să îl faci este să duci mașina la un mecanic pentru ca acesta să o diagnosticheze și să excludă cauzele legate de sistemele de încărcare sau de baterie. Dacă bateria ta are o încărcare scăzută, poate imita multe dintre aceste simptome. Dacă mecanicul tău observă o scurgere de ulei de la motor, va trebui să corecteze mai întâi acest lucru înainte de a trece la alte reparații.

eletromotorul-repara
eletromotorul-repara

Cauza principală a problemelor dvs. va fi cel mai probabil electromotorul, releul de pornire sau solenoidul. Fiecare dintre aceste sisteme are reparații relativ simple, iar vehiculul dvs. ar trebui să funcționeze fiind odată ce înlocuiesc sau repară orice componente defecte.

Mecanicii dvs. ar putea recomanda repararea unei singure componente sau a unei părți a electromotorului sau ar putea recomanda un sistem complet nou. Costul va depinde de piese și de cât de dificil este să ajungeți la electromotorul dumneavoastră pentru a-l schimba. Atelierul dumneavoastră de reparații auto ar trebui să vă poată oferi o estimare înainte de a începe reparațiile.

Orice ați face, nu așteptați ca acesta să se defecteze. Du-te la service cât mai curând posibil pentru a minimiza daunele și pentru ca mașina ta să funcționeze din nou la performanțe maxime.